AusCelebs Forums

View active topics It is currently Sat Mar 25, 2017 9:33 pm



Reply to topic 
 [ 9 posts ] 
 How do you? 
Message Author

Postby Lasered » Fri Dec 12, 2014 7:34 am


Copy and save a pic of your whole screen, like what you see below? :???:

M 1439x835 79


Milhouse Van Houten
User avatar

Joined: Thu May 30, 2013 10:22 pm
Posts: 1276
Karma: 369.83 (4719 thanks)

Location: Melbourne
Fri Dec 12, 2014 7:34 am
Profile

Postby HumphreyBBear » Fri Dec 12, 2014 7:52 am


On your keyboard, find the "Prt Scr" button. Hit that button, open up your preferred image viewer (e.g. MS Paint), hit "Ctrl" + "v". Done. :)


1
Carl Carlson
User avatar

Joined: Sun Aug 28, 2005 6:45 pm
Posts: 594
Karma: 30.52 (181 thanks)
Fri Dec 12, 2014 7:52 am
Profile

Postby wolverine » Fri Dec 12, 2014 10:45 am


Alternatively, you can use Firefox/Chrome plugin called "Awesome Screenshot: Capture & Annotate".


1
Capo Bastone
User avatar

Joined: Thu Sep 05, 2002 7:26 am
Posts: 2606
Karma: 228.24 (5948 thanks)
Fri Dec 12, 2014 10:45 am
Profile

Postby sharkboi » Fri Dec 12, 2014 11:48 am


Lasered wrote:
Copy and save a pic of your whole screen, like what you see below? :???:

Looking at your image you seem to want to get images off Instagram, there are are ways to get them without doing screencaps, depending on your browser, what browser do you use?


1
Brandine Spuckler
User avatar

Joined: Sat Mar 21, 2009 9:11 am
Posts: 19408
Karma: 207.11 (40195 thanks)

Location: At my computer
Fri Dec 12, 2014 11:48 am
Profile

Postby Lasered » Fri Dec 12, 2014 5:25 pm


I only use that pic as an example of what I'm talking about. There is a PRTSC button, but it hasn't done anything atm. On the same button, there is also SYSRQ. which I assume means System required. Is there some I have to download that I haven't got?


Milhouse Van Houten
User avatar

Joined: Thu May 30, 2013 10:22 pm
Posts: 1276
Karma: 369.83 (4719 thanks)

Location: Melbourne
Fri Dec 12, 2014 5:25 pm
Profile

Postby sharkboi » Fri Dec 12, 2014 5:41 pm


Lasered wrote:
I only use that pic as an example of what I'm talking about. There is a PRTSC button, but it hasn't done anything atm. On the same button, there is also SYSRQ. which I assume means System required. Is there some I have to download that I haven't got?

Strange that your PRTSC button doesn't work, so your choices are...

Awesome Screenshot Plus
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/awesome-screenshot-capture-/

FastStone Capture 5.3 Last Free Version... (Now Shareware)
http://www.aplusfreeware.com/categories/mmedia/FastStoneCapture.html

Mozilla Archive Format
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/mozilla-archive-format/


1
Brandine Spuckler
User avatar

Joined: Sat Mar 21, 2009 9:11 am
Posts: 19408
Karma: 207.11 (40195 thanks)

Location: At my computer
Fri Dec 12, 2014 5:41 pm
Profile

Postby HumphreyBBear » Sat Dec 13, 2014 12:50 am


Lasered wrote:
There is a PRTSC button, but it hasn't done anything atm.


I am assuming that you use Windows XP or later.

Ignore SYSRQ, it is almost redundant.

Your PRTSC button should work; maybe I wasn't clear enough.

1 Maximize the page you want to capture.

2 Hit PRTSC

3 Open MS Paint

4 Assuming that PRTSC has worked you should see that the "Paste" command in the MS Paint Toolbar is black text (rather than grey). (Depending on the version of MS Paint, you may need to look for the "Paste" command under the "Edit" menu if you still use XP.) If it is black text, then when you select "Paste" it should paste the captured screen shot into MS Paint. If the "Paste" command is written in grey, then either you did something wrong, or the button is not working.

BTW, SYSRQ means System REQUEST, not REQUIRED. In the "days of old" it was used to interrupt current processing to send commands to the operating system. I have not seen any use for it in many years.


1
Carl Carlson
User avatar

Joined: Sun Aug 28, 2005 6:45 pm
Posts: 594
Karma: 30.52 (181 thanks)
Sat Dec 13, 2014 12:50 am
Profile

Postby mr_walker* » Sat Dec 13, 2014 1:06 am


Try Ctrl+PrtSc.

M 1366x768 66


Last edited by mr_walker* on Sat Dec 13, 2014 1:08 am, edited 1 time in total.

add file



1
Carl Carlson
User avatar

Joined: Fri Dec 07, 2001 2:23 am
Posts: 523
Karma: 59.08 (309 thanks)

Location: No longer in a queue at Centrelink.
Sat Dec 13, 2014 1:06 am
Profile

Postby Lasered » Sat Dec 13, 2014 11:18 pm


Thanks for the suggestions, but nothing's working. I might have to see an IT guy.


Milhouse Van Houten
User avatar

Joined: Thu May 30, 2013 10:22 pm
Posts: 1276
Karma: 369.83 (4719 thanks)

Location: Melbourne
Sat Dec 13, 2014 11:18 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic 
 [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.
.